[...] Sód - w naturze, w produktach spożywczych występuje w niewielkich ilościach (patrz: tabela składu chemicznego żywności); głównym jego źródłem jest dodawany do pożywienia chlorek sodu. Z tego powodu często może dochodzić do nadmiernego spożycia sodu przez osoby lubiące słony smak. Nadmiar sodu zwiększa ryzyko wystąpienia nadciśnienia [...]
[...] podczerwonej. Składniki mineralne w postaci organicznej (glicyniany, asparaginiany, cytryniany, glukoniany i in.) są lepiej przyswajalne od form nieorganicznych (tlenek, chlorek, siarczan i in.). Biodostępność składników mineralnych z postaci organicznych jest porównywalna i niewielkie różnice w objętości dystrybucji nie upoważniają do [...]
[...] (tzw. termogeneza). Środek ten jest zalecany dla osób dorosłych, aktywnych fizycznie, którzy pragną zrzucić zbędną tkankę tłuszczową oraz wyrzeźbić sylwetkę. Skład: chlorek potasu, ekstrakt z korzenia imbiru, kofeina, ekstrakt z owoców avocado, gorzkiej pomarańczy, ekstrakt z kory wierzby białej, ekstrakt z owoców maliny, ekstrakt z [...]
[...] – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g banan – 0,27 g Łatworozpuszczalne (mleczan, wodoroasparaginian, chlorek, siarczan, cytrynian, glicynian, pidolinian), jak i nierozpuszczalne (węglan, tlenek, wodorotlenek) związki magnezu wchodzą w skład wielu suplementów diety. [...]